Pokébowl met avocado-limoendip
SPICY TUNA POKÉBOWL
Beschrijving
De pokébowl:
is een traditioneel Hawaïaans gerecht met rauwe vis en verse groenten die in kleine plakjes of stukjes zijn gesneden. Poké betekent immers ‘in plakken snijden’. Hoewel het dus een eigenlijk een typisch Amerikaans gerecht is, zien we er vooral veel invloeden uit de Japanse en Aziatische keuken in terug.
Ingrediënten
Ingrediënten marinade
Bereidingswijze
-
De rijst
Bereid de Poké Bowl rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking of het basisrecept. -
De marinade
Hak voor de marinade de knoflook met een beetje zout fijn en plet tot puree. Meng in een kom de knoflookpuree, togarashi, het limoensap en de olie. Schep de tonijnblokjes om in de marinade. -
De avocado
Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Pureer met de staafmixer in een maatbeker de avocado met het limoensap, de koriander en 20 ml water fijn. Breng op smaak met zout en peper. -
Samenstellen
Verdeel de rijst over 4 diepe kommen. Schep de rauwe tonijn erop. Schep de geschaafde wortel en avocadodip ernaast. Trek er streepjes srirachasaus over. Bestrooi met de bosuitjes en sesamzaadjes. -
Tip
Tip: Serveer met mangoblokjes voor een friszoete smaak.