Pesto Genovese – Basilicum

Opdieningen: 30 Totale tijd: 10 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner
Klassieke Italiaanse Pesto

Pesto Genovese – Basilicum

Moeilijkheidsgraad: Beginner Kooktijd 10 minuten Totale tijd 10 minuten
Opdieningen: 30 Geschatte kosten: $ 8

Beschrijving

Het is een Italiaanse klassieker: pesto genovese. Ik vind het heerlijk en maak het heel vaak zelf. Het is overigens veel lekkerder dan de kant-en-klare pesto uit een potje. Met dit recept kun je wel even vooruit, ik ga namelijk voor een recept waarmee je 300 gram aan pesto maakt. Je hebt dan een joekel van een schaal, maar dat heb ik liever dan een lullig bakje met net niks. Je kunt mijn recept natuurlijk altijd halveren of vermeerderen. Do whatever you like!

Wat is pesto genovese?

Pesto is een felgroene Italiaanse saus bomvol smaak. Je hebt verschillende soorten pesto. Pesto alla genovese is mijn favoriet! Deze pesto komt oorspronkelijk uit Genua en is een mengsel van (Ligurische) olijfolie, basilicumblaadjes, zeezout, pijnboompitten en pecorino en/of Parmezaanse kaas. Soms wordt er ook knoflook toegevoegd. Deze ingrediënten worden, traditioneel, samen gestampt in een vijzel. ‘Pesto’ betekent dan ook ‘gestampt’! Maar heb je dat niet in huis, of houd je niet van geklieder? Dan werkt een hakmolen, staafmixer of keukenmachine ook prima. Toch vind ik het gestampt met een vijzel het lekkerste, dan proef je de liefde. 

Receptbron

Benodigdheden

Ingrediënten

Instructies

  1. Haal al het groen van de basilicumplant af en snij het iets kleiner, zodat het makkelijk in de hakmolen past. Gebruik zowel de blaadjes als de stengels.
  2. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten toe en draai tot een puree.
  3. Voeg nu de olijfolie in gedeeltes toe, tot de pesto de gewenste dikte heeft.
  4. Haal de pesto uit de hakmolen en breng op smaak met zout en peper

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven