Pasta Pesto
Beschrijving
Pasta pesto: een klassiek Italiaanse primi. Dit pastagerecht wordt meestal gegeten met Pesto alla genovese, de goddelijke saus van verse basilicumblaadjes, Parmezaanse kaas, kwalitatieve extra vergine olijfolie en pijnboompitten. Veel heeft de pasta met pesto niet nodig. Voeg er wat pijnboompitjes en tomaatjes aan toe én je hebt een Italiaans topgerecht. Wil je echt een feestje op jouw bord? Voeg dan ook een lekkere bol burrata toe aan het gerecht. Delizioso!
Pasta pesto
Pasta pesto is een van de snelste pasta’s die ik ken. Je hebt maar een handje aan ingrediënten nodig. Moeilijk om te maken is het zeker niet, maar vergeet je keukenmachine niet. Die kun je goed gebruiken. Als je het echt wil eten zoals ze het in Ligurië doen, eet je de pesto met de pastasoort trofie – maar je ziet het ook vaak met trenette, fettuccine of fusilli. Ik trek in dit recept lekker mijn eigen plan en kies voor linguine. Maar welke soort pasta je gebruikt is up to you: het recept blijft verder gewoon hetzelfde. Wil je nu echt een pasta van hoge kwaliteit op tafel zetten? Maak dan jouw pastadeeg zelf. Het is helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Kijk maar eens naar dit recept, een eitje toch?!
Voor het lekkerste resultaat gebruik je onze verse Pesto Genovese, u kunt het recept hier vinden: Pesto Genovese
Ingrediënten
Instructies
-
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
-
Doe de basilicum in de keukenmachine, houd een paar mooie blaadjes apart voor de garnering straks.
-
Voeg 75 gram pijnboompitten en 75 gram Parmezaanse kaas toe aan de keukenmachine en draai tot een puree. Voeg de olijfolie in een dunne straal toe tot de pesto de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met peper en zout.
-
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, tot beetgaar. Giet af en doe terug in de pan. Schep de pesto door de warme pasta, samen met de gehalveerde tomaatjes.
-
Verdeel de pasta over vier borden, garneer met pijnboompitjes en verse basilicum.