Lekker voor bij een koud buffet.
Schil de aardappelen en snijd ze in niet te grote stukken. Schil en snijd de wortel in stukjes.
Snijd het vlees in stukken van ongeveer 2cm x2cm
Laat de zilveruitjes uitlekken en snijd de augurk in kleine blokjes van ongeveer 1cm.
Bak het vlees aan in een grote pan, voeg na het aanbakken de bouillonblokjes samen met 1,5 Liter water toe aan het vlees. Laat het geheel nu met een deksel op de pan minimaal twee en half uur stoven op laag vuur, let op dat het vlees onder de bouillon staat en blijft staan, is er te weinig vocht in de pan kun je dit aanvullen met water. Haal als het vlees klaar is het vlees uit het vocht en laat afkoelen. Na het afkoelen pluk je het vlees uit elkaar (pluizen).
Kook terwijl het vlees is aan het stoven de aardappelen met de wortel in ongeveer 20 minuten gaar, voeg de laatste 5 minuten de erwten toe.
Giet dit als het gaar is af en laat afkoelen.
Als alle ingrediënten zijn afgekoeld doe je ze samen met de augurk, zilveruitjes, de smaakmakers en de helft van de mayonaise in een grote bak of kom, roer alles goed door elkaar. Voeg nu de rest van de mayonaise toe tot de salade de juiste textuur krijgt. Proef de salade en voeg eventueel peper en zout toe naar smaak. De salade smaakt het lekkerst als je hem 24 uur laat trekken in de koelkast.
Je hebt nu een heerlijke salade gemaakt, eet smakelijk!