Goulash Hongaarse stijl
Beschrijving
Recept voor een Heerlijke Hongaarse goulash.
Makkelijk recept voor feesten of grote groepen.
Ingrediënten
Kruiden/Specerijen (smaakmakers
Binden (dikker maken)
Bereiding
Voorbereiding
-
Het vlees
Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2cm x 2cm, doe in een kom samen met de olie en alle kruiden behalve het laurierblad. Meng het geheel goed door en zet aan de kant.
-
De groenten
Snij de aardappel in kleine blokjes van ongeveer 1cm, Snij de paprika en de ui in reepjes.
Bereiden en samenstellen
-
Het vlees
Bak het vlees aan in een grote hete pan met dikke bodem, voeg als het vlees mooi is aangebakken de uien toe aan het vlees en laat even meebakken. Voeg hierna de aardappel, bouillonblokjes en water toe tot het vlees net onder staat en laat het geheel 2,5 uur stoven op laag vuur.
-
De paprika
Voeg het laatste half uur de paprika toe aan de pan en laat mee stoven.
-
Op smaak brengen en indikken
Proef na 2,5 uur en breng het gerecht op smaak met peper en zout, om de saus in de gewenste dikte te krijgen voeg je beetje bij beetje het maïzena mengsel toe tot het de juiste dikte heeft.
Je hebt nu een heerlijke goulash bereidt, eet smakelijk!
Waar kun je deze saus mee combineren
-
Heerlijk met:
Rijst, Stokbrood of Frietjes