Heerlijk recept voor Pilav met ananas, deze versie is ook te maken als vegetarische variant door een vleesvervanger toe te voegen.
Snijd het vlees in stukken van ongeveer 2cm x 2cm.
Doe het vlees in een kom en voeg hier de olie, chili en paprikapoeder aan toe. Meng het geheel goed door elkaar en laat het minimaal 10 minuten marineren, dit zorgt ervoor dat de smaak lekker in het vlees kan trekken. Bij marineren geld hoe langer je het laat marineren hoe beter de smaken zich kunnen ontwikkelen. Wil je meer weten over de marineren kijk dan eens naar ons pagina gedeelte over marineren, deze kun je hier terug vinden. https://vitacucina.nl/marineren-is-een-methode-techniek-die-smaak/
Snijd de paprika in stukjes of reepjes
Snijd de Ui in niet te kleine stukken
Laat de ananas uitlekken en bewaar het sap, dit heb je later nodig.
Neem een grote pan, liefst met een dikke bodem. Laat de pan goed heet worden en voeg dan het gemarineerde vlees of vleesvervanger toe. Bak het dan aan tot het er lekker en goed gebraden uitziet.
Als het vlees of de vleesvervanger goed is aangebakken kun je de ui en de paprika toevoegen. Laat het geheel dan nog even een minuut of vijf meebakken, hierna kun je de ananas stukjes toevoegen.
Nadat je de ananas stukjes hebt toegevoegd doe je de tomatenketchup erbij, doe hierna de sambal en de sojasaus in de pan en meng het geheel goed door. Breng de saus nu op de gewenste dikte door de sap van de ananas toe te voegen.
Laat het geheel nu met een deksel op de pan ongeveer 30 minuten op laag vuur stoven. Na de 30 minuten proef je de saus en kun je hem nog op smaak brengen met eventueel een beetje peper en zout, vind je de saus te zuur kun je hem nog wat zoeter maken door wat suiker er aan toe te voegen. Ben je tevreden met de smaak laat het dan nog 15 minuten verder stoven.
Je hebt nu een heerlijk makkelijk gerecht berijdt, eet Smakelijk!
Rijst, Stokbrood of Frietjes