Chili con/sin Carne
Beschrijving
Heerlijk recept voor Chili,
je kunt de maken met of zonder vlees. Makkelijk te maken voor feesten of grote groepen.
Ingrediƫnten
Kruiden/Specerijen (smaakmakers
Bereiding
Het vlees of de vleesvervanger
-
Aanbakken
Bak de vleesvervanger of het gehakt rul aan en voeg hier de paprikapoeder en chilipoeder aan toe. Zorg dat het een beetje kleur krijgt, dit komt de smaak ten goede.
-
De groenten
Snijd de paprika's en de ui in stukken. Spoel de bonen in een vergiet goed af onder stromend water.
Samenstellen en bereiding
-
Toevoegen van de groente
Voeg de groenten toe aan de pan met het vlees of de vleesvervanger en laat het geheel nog even een paar minuten mee bakken. Voeg dan de bonen toe aan de pan en roer het geheel even goed door.
-
Afmaken van de saus
Doe nu de tomaten ketchup erbij en roer dit weer goed door de rest van de ingrediƫnten. Laat het geheel nu 30 minuten met de deksel op de pan op een klein vuur stoven. Proef het geheel na 30 minuten en breng op smaak met peper en zout. Als je de saus te zuur vindt kun je er eventueel nog een beetje suiker aan toe voegen. Laat hierna het geheel nog 15 minuten stoven.
Je hebt nu een heerlijk gerecht bereidt, eet smakelijk!
Waar kun je deze saus mee combineren
-
Heerlijk met:
Rijst, Stokbrood of Frietjes