Reiziger (zigeuner) balletjes

Totale tijd: 1 uur Moeilijkheidsgraad: Beginner
Gehaktballetjes in Zigeunersaus

Reiziger (zigeuner) balletjes

Moeilijkheidsgraad: Beginner Voorbereidingstijd 30 minuten Kooktijd 30 minuten Totale tijd 1 uur
Geschatte kosten: $ 25

Beschrijving

Heerlijk recept voor gehaktballetjes in zigeunersaus

Makkelijk voor feesten of grote groepen.

Ingrediënten

Kruiden/Specerijen (smaakmakers

Bereiding

  1. Het vlees

    Rol van het vlees kleine gehaktballetjes ongeveer 2 cm groot.

  2. De groente

    Snijd de ui en de paprika in stukken.

Samenstellen en bereiding

  1. Aanbakken gehaktballetjes

    Zet een grote pan liefst met een dikke bodem op het vuur en laat deze goed heet worden, doe als de pan heet is de olie in de pan en voeg dan de gehaktballetjes toe. Strooi de paprikapoeder en de kerriepoeder nu over de balletjes en laat goed aanbakken tot de balletjes een mooie kleur krijgen. 

  2. Knoflook en ui

    Voeg als de balletjes mooi zijn aangebakken de gesnipperde knoflook en de uien toe en laat het geheel nog 5 minuten bakken.

  3. De paprika en tomaten ketchup

    Doe nu de paprika en de tomaten ketchup erbij en roer het geheel goed door

  4. Afmaken van de saus

    Laat het geheel 30 minuten stoven met deksel op laag vuur, na 30 minuten proef je de saus en breng je hem op smaak met peper en zout. Is de saus te zuur kun je er nog wat suiker aan toevoegen. Laat het geheel vervolgens nog 15 minuten stoven met de deksel op de pan.

    Je hebt nu een heerlijk recept bereidt, eet smakelijk!

Waar kun je deze saus mee combineren:

  1. Heerlijk met:

    Rijst, Stokbrood of Frietjes

Scroll naar boven