Reiziger (zigeuner) balletjes
Beschrijving
Heerlijk recept voor gehaktballetjes in zigeunersaus
Makkelijk voor feesten of grote groepen.
Ingrediënten
Kruiden/Specerijen (smaakmakers
Bereiding
-
Het vlees
Rol van het vlees kleine gehaktballetjes ongeveer 2 cm groot.
-
De groente
Snijd de ui en de paprika in stukken.
Samenstellen en bereiding
-
Aanbakken gehaktballetjes
Zet een grote pan liefst met een dikke bodem op het vuur en laat deze goed heet worden, doe als de pan heet is de olie in de pan en voeg dan de gehaktballetjes toe. Strooi de paprikapoeder en de kerriepoeder nu over de balletjes en laat goed aanbakken tot de balletjes een mooie kleur krijgen.
-
Knoflook en ui
Voeg als de balletjes mooi zijn aangebakken de gesnipperde knoflook en de uien toe en laat het geheel nog 5 minuten bakken.
-
De paprika en tomaten ketchup
Doe nu de paprika en de tomaten ketchup erbij en roer het geheel goed door
-
Afmaken van de saus
Laat het geheel 30 minuten stoven met deksel op laag vuur, na 30 minuten proef je de saus en breng je hem op smaak met peper en zout. Is de saus te zuur kun je er nog wat suiker aan toevoegen. Laat het geheel vervolgens nog 15 minuten stoven met de deksel op de pan.
Je hebt nu een heerlijk recept bereidt, eet smakelijk!
Waar kun je deze saus mee combineren:
-
Heerlijk met:
Rijst, Stokbrood of Frietjes