Broodje filet americain met augurk uitjes en martinosaus
Broodje Filet Martino
Beschrijving
Broodje Filet Martino:
Is typisch iets Belgisch. Het is een soort luxe, pikantere variant van het broodje filet americain. Uitgevonden in de jaren 50 in Antwerpen, door een man die als bijnaam 'Martino' had. Na een avondje drinken kwam hij met honger bij de snackbar van zijn vriend, Albert de Hert. Deze maakte voor hem dit heerlijke broodje.
Ingrediënten Saus
Overige ingrediënten
Bereiding
-
Martinosaus
Doe de Ketchup, Mosterd, Worcestershire Sauce, Tabasco en de Cayenne peper in een klein kommetje en roer het geheel goed door elkaar.
-
Snijden
Snijd de ui en de augurk in kleine blokjes.
-
Samenstellen
- Snijdt de stokbroodjes door en besmeer met de Filet Americain, bestrooi met peper en zou naar smaak.
- Doe vervolgens de blokjes ui en augurk eroverheen.
- Maak het broodje met de Martino saus.
Je hebt nu een overheerlijk Broodje filet Martino, eet smakelijk