Deze stoofpot van rundvlees, groenten en wijn is eigenlijk heel simpel, maar als je het goed doet, is het zo goddelijk dat je bijna gaat huilen van blijdschap. En wie zich afvraagt wat deze versie zo ultiem maakt: the proof is in the pudding, ehm stoofpot. Gewoon maken dus!
Bron vermelding: https://miljuschka.nl/ultieme-boeuf-bourguignon/#recipe
Boeuf Bourguignon is een klassiek Frans gerecht dat afkomstig is uit de regio Bourgondië in Frankrijk.
Het gerecht is oorspronkelijk ontstaan uit noodzaak, toen lokale koks zich afvroegen hoe ze het taaie en minder gewaardeerde vlees van oude koeien konden verwerken tot een smakelijke maaltijd.
Dus kwamen ze met het briljante idee om het vlees te marineren in rode wijn.
Het rundvlees wordt langzaam gestoofd in een bad van rode wijn – mag ik daar ook in? – en bouillon, samen met wat spekjes, wortels, uien en champignons.
En dan, als je denkt dat het niet beter kan, wordt er ook nog wat tijm en laurierblaadjes aan toegevoegd. Ik bedoel, hoeveel smaak wil je hebben?!
Het resultaat is een gerecht dat zo rijk en vol smaak is, dat het bijna een religieuze ervaring is.
Het vlees is zo zacht dat het gewoon uit elkaar valt, de groenten zijn heerlijk zacht en de saus is zo rijk en romig dat je erin wilt zwemmen..