Opdieningen: 4 Totale tijd: 3 uren 20 minuten Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon:

Deze stoofpot van rundvlees, groenten en wijn is eigenlijk heel simpel, maar als je het goed doet, is het zo goddelijk dat je bijna gaat huilen van blijdschap. En wie zich afvraagt wat deze versie zo ultiem maakt: the proof is in the pudding, ehm stoofpot. Gewoon maken dus!

Bron vermelding: https://miljuschka.nl/ultieme-boeuf-bourguignon/#recipe

Home

 

Boeuf Bourguignon

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Voorbereidingstijd 20 minuten Kooktijd 180 minuten Totale tijd 3 uren 20 minuten
Kooktemperatuur: 89  C Opdieningen: 4 Geschatte kosten: $ 25

Beschrijving

Boeuf Bourguignon is een klassiek Frans gerecht dat afkomstig is uit de regio Bourgondië in Frankrijk.

Het gerecht is oorspronkelijk ontstaan uit noodzaak, toen lokale koks zich afvroegen hoe ze het taaie en minder gewaardeerde vlees van oude koeien konden verwerken tot een smakelijke maaltijd.

Dus kwamen ze met het briljante idee om het vlees te marineren in rode wijn.

Het rundvlees wordt langzaam gestoofd in een bad van rode wijn – mag ik daar ook in? – en bouillon, samen met wat spekjes, wortels, uien en champignons.

En dan, als je denkt dat het niet beter kan, wordt er ook nog wat tijm en laurierblaadjes aan toegevoegd. Ik bedoel, hoeveel smaak wil je hebben?!

Het resultaat is een gerecht dat zo rijk en vol smaak is, dat het bijna een religieuze ervaring is.

Het vlees is zo zacht dat het gewoon uit elkaar valt, de groenten zijn heerlijk zacht en de saus is zo rijk en romig dat je erin wilt zwemmen..

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
    Haal de schil van de sjalotjes. Maak de wortel schoon en snijd in plakjes. Maak de bleekselderij schoon en snijd in dunne ringen. Maak de champignons schoon en halveer grote in tweeën. Snijd de runderriblappen in stukken van ca. 2 centimeter. Bestrooi royaal met peper en zout.
  2. Bereiden
    Smelt een klontje boter in een stoofpan, voeg een scheutje olijfolie toe en bak de stukken vlees in een enkele laag rondom bruin. Haal uit de pan.
  3. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe en bak de bleekselderij, wortel, champignons en sjalotjes in 3 tot 4 minuten rondom bruin. Voeg de spekblokjes toe en bak nog 3 tot 4 minuten mee.
  4. Doe het vlees terug in de pan en blus af met de rode wijn. Schenk de bouillon erbij en steek de tijm en laurier ertussen. Breng zachtjes terug aan de kook, zet op laag vuur en stoof 2,5 tot 3 uur, tot het vlees helemaal zacht en gaar is.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven