Marineren:

Marineren is een methode/techniek om voedsel in een smakelijk kruidenmengsel onder te dompelen en in te laten weken. (smaak van je gerechten te versterken)

 

Deze techniek waarbij je voedsel marineerd is niet alleen een geweldige manier om de smaak van je gerechten te versterken, maar het maakt het voedsel ook veel sappiger en malser.

Je kunt het gewoon in een bak of kom doen, maar vaak wordt het ook gedaan in een vacuüm verpakking. De smaak trekt dat nog beter in het product.

Het mag dan wel simpel lijken, maar het marineren van voedsel vergt wel wat planning en aandacht. De minimale marineertijd bedraagt bijvoorbeeld 30 minuten, maar voor het beste resultaat kun je het voedsel beter tot wel 24 uur in het mengsel leggen.

Door het verlengen van de marineertijd, komt de smaak nog beter tot zijn recht en wordt de structuur van het vlees malser en tegelijkertijd sappiger.

Het is dan ook zeker de moeite waard wanneer je het beste uit je gerechten wilt halen!

Terug naar Kook technieken

Scroll naar boven