Droog of Nat Pekelen:

Pekelen is een eeuwenoude conserveringsmethode waarbij voedsel wordt ondergedompeld in een zoutoplossing. 

 

Droog of Nat Pekelen:

 

Droog of Nat Pekelen zijn een veelgebruikte methode om voedsel langer houdbaar te maken en zo voedselverspilling tegen te gaan.

Er zijn verschillende manieren van pekelen, waaronder nat pekelen en droog pekelen. Bij nat pekelen wordt het voedsel ondergedompeld in een vochtige omgeving, terwijl droog pekelen plaatsvindt zonder toevoeging van water.

De pekeltijd is hierbij essentieel, want hoe langer het voedsel in de pekel ligt, hoe beter het resultaat. Het pekelen van voedsel is dan ook dé manier om de smaak en kwaliteit van voedsel te behouden.

Pekelen zorgt ervoor dat de smaak beter wordt en komt de malsheid van het eindproduct zeker ten goede.

Om een goede natte pekel te maken voeg je per liter water tussen de 60 en 80 gram zout toe, dit naar eigen smaak. 

Scroll naar boven